CCTV - Κάμερες Ασφαλείας

CCTV - Κάμερες Ασφαλείας

Μετά από τόσα χρόνια έχουμε αποκτήσει όλη την εμπειρία να σας τοποθετήσουμε την ιδανικότερη Λύση για την παρακολούθηση του χώρου σας.

Με τη τεχνολογία σήμερα μπορείτε να παρακολουθείτε το χώρο σας ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο.

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και μπορούμε να σας κλεισουμε κάποιο ραντεβού. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα έρθει στο χώρο σας για την απαραίτητη μελέτη και το τμήμα των πωλήσεων θα σας βγάλει την ιδανική προσφορά

47662 view (s)
Αφαίρεση ιών

Αφαίρεση ιών

Aν ο υπολογιστής σας λειτουργεί πολύ αργά, κάνει επανεκκίνηση από μόνος του, η οθόνη δείχνει μπλε χρώμα, εμφανίζονται νέα παράθυρα ή πλαίσια διαλόγου στην οθόνη, έχει ψεύτικο πρόγραμμα προστασίας ιών ή έχει αλλάξει η αρχική σελίδα, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο ιό ή πρόγραμμα υποκλοπής. Αν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί απο ιό υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χάσετε εμπιστευτικά δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, δεδομένα πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ιστοσελίδων ακόμα και σημαντικά εγγραφά. Μην πανικοβάλλεστε, μπορούμε να αφαιρέσουμε τον ιό ή το πρόγραμμα υποκλοπής από τον υπολογιστή σας χωρίς να χάσουμε κανένα από τα πολύτιμα δεδομένα σας. Μπορούμε επίσης να σας συστήσουμε και να εγκαταστήσουμε λογισμικό προστασίας ιών και προγράμματα υποκλοπών για προφύλαξη από μελλοντικές απειλές.

Η αφαίρεση ιών, trojan, ή προγραμμάτων υποκλοπής από τον υπολογιστή σας δεν είναι εύκολη δουλειά και είναι πολύ χρονοβόρα. Μπορεί να υπάρξει απώλεια δεδομένων αν δεν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο. Οι τεχνικοί μας είναι πολύ προσεκτικοί όταν αφαιρούν ιούς και προγράμματα υποκλοπής από τους υπολογιστές των πελατών μας. ΄Οταν είναι απαραίτητο, δημιουργούμε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας πριν αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ιών.

21260 view (s)
Εγκατάσταση Windows

Εγκατάσταση Windows

Χρειάζεται να επανεγκαταστήσετε ή να αναβαθμίσετε την έκδοση λειτουργικού συστήματος των Windows; Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα σας εγκαταστήσουν τα Windows με τον σωστό τρόπο. Θα σιγουρευτούμε ότι το πρόγραμμα οδήγησης της κάθε συσκευής έχει εγκατασταθεί και θα ρυθμίσουμε τα Windows ώστε να λειτουργούν ανάλογα με τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Θα αναβαθμίσουμε την εγκατάσταση με την νεότερη ενημέρωση ασφαλείας της Microsoft και επίσης θα σας εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε λογισμικό για το οποίο έχετε άδεια.

155281 view (s)
Διάγνωση υπολογιστή

Διάγνωση υπολογιστή

Ο υπολογιστής σας λειτουργεί πολύ αργά; Η εκκίνηση των Windows διαρκεί μέχρι και 5 λεπτά; Κολλάει ο υπολογιστής; Κλειδώνει μόνος του; Κάποια από τα λογισμικά δεν λειτουργούν; H σύνδεση του ίντερνετ είναι πολύ αργή; Δεν είστε σίγουροι ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Θα ελέγξουμε όλα τα λογισμικά και τον υλικό εξοπλισμό στον υπολογιστή και θα σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει στον υπολογιστή σας. Ύστερα θα εκτιμήσουμε το κόστος επισκευής του υπολογιστή σας.

54621 view (s)
Βελτίωση υπολογιστή

Βελτίωση υπολογιστή

Ο υπολογιστής σας είναι σαν το αυτοκίνητο, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για την ομαλή λειτουργία του. Με φυσιολογική χρήση, εγκατάσταση και απεγκατάσταση λογισμικού των Windows ο υπολογιστής σας θα διογκωθεί με παλιά προγράμματα λογισμικού που θα φθείρουν την λειτουργία του. Μπορούμε να επισκευάσουμε τον υπολογιστή σας και να τον κάνουμε να λειτουργεί σε βέλτιστη ταχύτητα με την αναβάθμιση PC. Θα διαγράψουμε τα ανεπιθύμητα προγράμματα από το λειτουργικό σύστημα των Windows και στην συνέχεια θα βελτιστοποιήσουμε τον υπολογιστή σας για την καλύτερη δυνατή επίδοση για καθημερινή χρήση. Επίσης θα σιγουρευτούμε ότι έχετε τις νεότερες ενημερώσεις Windows και τα λογισμικά ασφαλείας. Η αναβάθμισή συμπεριλαμβάνει και φυσικό καθαρισμό του υπολογιστή.

59100 view (s)
Ανάκτηση δεδομένων υπολογιστή

Ανάκτηση δεδομένων υπολογιστή

Αν ο σκληρός δίσκος έχει σταματήσει να λειτουργεί ή ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να διαβάσει ή να αναγνωρίσει τον σκληρό δίσκο, μπορούμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα στο 95% των περιπτώσεων. Η ανάκτηση δεδομένων είναι μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, για αυτό σας παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε από 1-14 μέρες ανάλογα με την ζημιά του σκληρού δίσκου σας.

163968 view (s)
Εγκατάσταση προστασίας ιών

Εγκατάσταση προστασίας ιών

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή χωρίς πρόγραμμα προστασίας ιών, είναι θέμα χρόνου να μολυνθεί με ιό το σύστημα σας. Κάθε μέρα κυκλοφορούν χιλιάδες καινούριοι ιοί που δημιουργούνται για να μολύνουν τον υπολογιστή σας και να σας κλέψουν κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, δεδομένα πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ιστοσελίδων ακόμα και σημαντικά έγγραφα. Θα σας εγκαταστήσουμε και ρυθμίσουμε το λογισμικό προστασίας ιών για να βεβαιωθούμε ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται.

46755 view (s)
Εγκατάσταση καινούριου Η/Υ

Εγκατάσταση καινούριου Η/Υ

Μόλις αγοράσατε καινούριο υπολογιστή και θέλετε επαγγελματική εγκατάσταση; Ερχόμαστε στον χώρο σας και εγκαθιστούμε τον υπολογιστή σας, παραμένοντας όσο χρειαστεί ώστε να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα λειτουργεί όπως εσείς επιθυμείτε. Θα σας εγκαταστήσουμε τον εκτυπωτή,
τον σαρωτή, θα σας συνδέσουμε στο ίντερνετ (απαιτείται ενεργή γραμμή ADSL) και θα βεβαιωθούμε ότι τα καλώδια είναι τακτοποιημένα και στη θέση τους.

31073 view (s)
Καθαρισμός υπολογιστή

Καθαρισμός υπολογιστή

Ο υπολογιστής είναι σαν το αυτοκίνητο σας, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για την ομαλή λειτουργία του. Η σκόνη είναι ο χειρότερος εχθρός του υπολογιστή σας και μπορεί να αφαιρέσει χρόνια ζωής από τα εξαρτήματα που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο του υπολογιστή σας. Θα καθαρίσουμε το εσωτερικό του υπολογιστή σας από την σκόνη και άλλα υπολείμματα, τους ανεμιστήρες και τα προγράμματα οδήγησης φροντίζοντας συγχρόνως όλες οι συνδέσεις να είναι καθαρές από υπολείμματα.

78499 view (s)
Ρύθμιση/επισκευή του λογαριασμού email

Ρύθμιση/επισκευή του λογαριασμού email

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να ρυθμίσουμε τον καινούριο λογαριασμό email σε οποιαδήποτε από της εταιρείες παροχής λογισμικού email επιθυμείτε. Αν το email σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορούμε επίσης να επισκευάσουμε τον λογαριασμό σας.

139460 view (s)
Εγκατάσταση εκτυπωτή

Εγκατάσταση εκτυπωτή

Έχετε πρόβλημα με την εγκατάσταση του καινούριου σας εκτυπωτή; Θέλετε να τον μοιράζεστε με τους υπόλοιπους υπολογιστές ή laptop που βρίσκονται στο σπίτι σας; Μπορούμε να σας εγκαταστήσουμε τον εκτυπωτή και να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει κοινή χρήση σε όλους τους υπολογιστές και laptop του σπιτιού σας.

49488 view (s)
Αναβάθμιση υπολογιστή

Αναβάθμιση υπολογιστή

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναβαθμίσετε, εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε οποιοδήποτε εξάρτημα του υπολογιστή σας. Μπορούμε να σας προτείνουμε πια μάρκα και μοντέλο εξαρτήματος αναβάθμισης να αγοράσετε ώστε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητες της αναβάθμισης του υπολογιστή σας. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον σκληρό δίσκο, την μνήμη, τον επεξεργαστή, την μητρική πλακέτα, την κάρτα γραφικών, το τροφοδοτικό ή την μονάδα οπτικοακουστκών πολυμέσων.

18291 view (s)
Εγκατάσταση υλικού υπολογιστή

Εγκατάσταση υλικού υπολογιστή

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε όλες τις συσκευές υλικού που συνδέονται με το εσωτερικό του PC σας. Θα εγκαταστήσουμε όλα τα λογισμικά και τους οδηγούς προγράμματος για να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή λειτουργεί σωστά. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κάρτες γραφικών, κάρτες ήχου, μονάδες οπτικών δίσκων και μνήμες.

64145 view (s)
Εγκατάσταση περιφερειακών Η/Υ

Εγκατάσταση περιφερειακών Η/Υ

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή και λογισμικό πακέτο που συνδέεται στο PC σας με εξωτερικές διασυνδέσεις όπως θύρα USB ή Firewire. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν εκτυπωτές, σαρώτες, ψηφιακές κάμερες, κινητά τηλέφωνα και παιχνιδομηχανές.

55991 view (s)
Αναβάθμιση laptop

Αναβάθμιση laptop

Η αναβάθμιση laptop είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστείτε, όταν το laptop σας δεν έχει πια την αρχική του απόδοση και σας περιτριγυρίζει η ιδέα για την αγορά καινούργιου. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να παρατείνει τη ζωή του φορητού υπολογιστή σας και να του χαρίσει ξανά ταχύτητα και αποδοτικότητα. Για την αναβάθμιση laptop σας απευθυνθείτε στο Laptop-SOS και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα σας καθοδηγήσουν σχετικά.

Αιτίες για αναβάθμιση:

Είναι διάφοροι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να αναβαθμίσετε το φορητό σας υπολογιστή. Οι πιο βασικοί ωστόσο λόγοι για αναβάθμιση laptop είναι οι παρακάτω:

 • Ο γεμάτος σκληρός δίσκος, που είναι η αιτία για το ότι ο υπολογιστής σας «σέρνεται». Πλέον υπάρχει κίνδυνος, σε περίπτωση αστοχίας του σκληρού δίσκου, να χάσετε τα δεδομένα σας.
 • Το laptop σας είναι υπερβολικά αργό, τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων όσο και στην επεξεργασία δεδομένων. Εδώ απαιτείται και αναβάθμιση της μνήμης RAM.
 • Ένας πιο γρήγορος επεξεργαστής (CPU) θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της απόδοσης του laptop σας.
 • Δεν μπορείτε πια να απολαύσετε ποιοτικά γραφικά όταν παρακολουθείτε ταινίες ή παίζετε παιχνίδια στο laptop σας, αφού τόσο το DVD Drive όσο και η κάρτα γραφικών απαιτούν αναβάθμιση.
 • Για τα παιχνίδια και τις ταινίες που δεν μπορείτε πια να απολαύσετε με την ποιότητα που θέλετε ευθύνονται η κάρτα γραφικών και το DVD drive ή το Blue Ray Drive.

Ενδείξεις για την ανάγκη αναβάθμισης laptop:

Αν λοιπόν το laptop σας:

 • «σέρνεται», και δεν σας επιτρέπει πια να εργαστείτε με ταχύτητα.
 • αργεί πολύ να ανοίξει το λογισμικό
 • «κολλάει» όταν το θέτετε σε λειτουργία
 • δεν έχει πια ποιότητα στα γραφικά του όταν παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή παρακολουθείτε ταινίες τότε είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθείτε στο Laptop-SOS και να συζητήσετε για την αναβάθμισή του.

Διαδικασία αναβάθμισης:

Επικοινωνήστε με το τεχνικό προσωπικό μας, που θα σας πληροφορήσει σχετικά. Όταν έχουμε πια το laptop σας στα χέρια μας, οι τεχνικοί μας θα πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο έλεγχο και θα καταγράψουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Έπειτα θα βρουν τα κατάλληλα εξαρτήματα hardware που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση του υπολογιστή σας, ώστε αυτός να ξαναγίνει αποδοτικός και γρήγορος. Εμπιστευτείτε τους τεχνικούς μας, οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την αναβάθμιση laptop. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι οι εργασίες αναβάθμισης είναι πιο σύνθετες στα laptop απ' ό,τι στους desktop υπολογιστές.

Κόστος και χρόνος για την αναβάθμιση laptop:

Το είδος και ο βαθμός της αναβάθμισης που σκοπεύετε να κάνετε είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν και το χρόνο που θα χρειαστεί. Τα εξαρτήματα hardware και ο χρόνος εργασίας για την εγκατάστασή τους στο laptop σας θα προσδιορίσουν το συνολικό κόστος.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 1 - 3  έτη (ανάλογα το μοντέλο).

69715 view (s)
Επισκευή Οθόνης Laptop

Επισκευή Οθόνης Laptop

Αν η οθόνη του laptop σας έχει ραγίσει, δεν λειτουργεί καθόλου, είναι σκοτεινή χωρίς οπίσθιο φωτισμό, έχει γραμμές, το χρώμα εξασθενεί ή έχει χαμηλή αντίθεση, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μία καινούρια..

Προσφέρουμε κάποιες από τις πιο χαμηλού κόστους υπηρεσίες αντικατάστασης οθόνης στην Ελλάδα. Mπορείτε να μας στείλετε το laptop σας για αντικατάσταση οθόνης μέσω υπηρεσίας κούριερ.

Η οθόνη laptop είναι το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας με το χρήστη. Συνήθως της δίνουμε μεγάλη σημασία όταν ενδιαφερόμαστε για την αγορά laptop. Αυτό γίνεται γιατί το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της οθόνης θα παραμείνουν ίδια και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Όποιο μέγεθος και τύπο οθόνης και να έχετε επιλέξει για το προσωπικό σας laptop, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάθει κάποια βλάβη και να χρειαστείτε επισκευή οθόνης.

Η ευελιξία και η δυνατότητα μεταφοράς των laptop τα εκθέτουν σε συνεχείς κινδύνους. Όσο προσεκτικοί και να είστε ένα μικρό ατύχημα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη.

Η αλλαγή οθόνης laptop είναι συνήθως αναγκαία όταν παρουσιάζονται συμπτώματα όπως τα παρακάτω:

 • Σπάσιμο οθόνης
 • Ράγισμα οθόνης
 • Κακή απόδοση χρωμάτων
 • Μειωμένη ευκρίνεια
 • Αργή απόκριση οθόνης
 • Εμφάνιση γεωμετρικών σχημάτων στην οθόνη
 • Κηλίδες μελανιού στην επιφάνεια της οθόνης
 • Ανεπαρκής φωτισμός οθόνης
 • Ολόκληρη η οθόνη είναι λευκή ή μαύρη
 • Δεν ανάβει η οθόνη

Αν παρατηρείτε παρόμοια φαινόμενα τότε η αντικατάσταση οθόνης laptop θα αποκαταστήσει την βλάβη.

Η αλλαγή της οθόνης είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά οι έμπειροι τεχνικοί μας μπορούν να την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Η εξειδίκευση του τεχνικού προσωπικού μας, τους επιτρέπει να πραγματοποιούν με επιτυχία αλλαγή οθόνης laptop.

Τα αποτελέσματα της αντικατάστασης οθόνης είναι πάντα εξαιρετικά καθώς οι πιστοποιημένοι τεχνικοί μας επιλέγουν πάντα τα καλύτερα ανταλλακτικά.

Πρώτα θα χρειαστεί να έχουμε το laptop σας στο εργαστήριο μας για να πραγματοποιήσουμε τον καθιερωμένο έλεγχο του. Οπότε θα χρειαστεί να έρθετε σε εμάς ή να μας στείλετε το laptop με courier.

Μόλις παραλάβουμε το laptop θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της βλάβης και θα σας ενημερώσουμε. Αν κριθεί αναγκαία η αλλαγή οθόνης θα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να σας τοποθετήσουμε εμείς την καινούργια σας οθόνη.

Στην περίπτωση που θα επιλέξετε να πραγματοποιηθεί η αλλαγή οθόνης από το πιστοποιημένο προσωπικό μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση της οθόνης.

Αρχικά θα αποσπάσουμε την χαλασμένη παλιά σας οθόνη με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην προκληθεί περεταίρω βλάβη. Στην συνέχει θα σας εγκαταστήσουμε την καινούργια οθόνη με επιτυχία.

Αφού ολοκληρώσουμε την επισκευή οθόνης, θα εξετάσουμε ξανά το laptop για να επιβεβαιώσουμε την άριστη λειτουργία της καινούργιας σας οθόνης.

35666 view (s)
Αφαίρεση ιών από Laptop

Αφαίρεση ιών από Laptop

δείχνει μπλε χρώμα, εμφανίζονται νέα παράθυρα ή πλαίσια διαλόγου στην οθόνη, έχει ψεύτικο πρόγραμμα προστασίας ιών ή έχει αλλάξει η αρχική σελίδα, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το laptop σας έχει μολυνθεί από κάποιο ιό ή πρόγραμμα υποκλοπής. Αν το laptop σας έχει μολυνθεί απο ιό υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χάσετε εμπιστευτικά δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, δεδομένα πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ιστοσελίδων ακόμα και σημαντικά έγγραφα. Μην πανικοβάλλεστε, μπορούμε να αφαιρέσουμε τον ιό ή το πρόγραμμα υποκλοπής από το laptop σας χωρίς να χάσουμε κανένα από τα πολύτιμα δεδομένα σας. Μπορούμε επίσης να σας συστήσουμε και να εγκαταστήσουμε λογισμικό προστασίας ιών και προγράμματα υποκλοπών για προφύλαξη από μελλοντικές απειλές.

 

Η αφαίρεση ιών, trojan, ή προγραμμάτων υποκλοπής από το laptop δεν είναι εύκολη δουλειά και είναι πολύ χρονοβόρα. Μπορεί να υπάρξει απώλεια δεδομένων αν δεν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο. Οι τεχνικοί μας είναι πολύ προσεκτικοί όταν αφαιρούν ιούς και προγράμματα υποκλοπής από τα laptop των πελατών μας. ΄Οταν είναι απαραίτητο, αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας πριν αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ιών.

Αν στο laptop σας εισβάλει ιός, η κατάσταση είναι σοβαρή και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σοβαρά. Γι' αυτό απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και η αφαίρεση ιών από ανθρώπους με την ανάλογη τεχνογνωσία.

Περιγραφή βλάβης:

Το κακόβουλο λογισμικό, «spyware» όπως ονομάζεται, έχει εισβάλει αυθαίρετα στο laptop σας και εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στα αρχεία αλλά και στο σκληρό σας δίσκο, προκαλώντας (ανεπανόρθωτη πολλές φορές) ζημιά. Αν δεν προβείτε άμεσα σε αφαίρεση ιών από το laptop σας, κινδυνεύετε να χάσετε δεδομένα, λογισμικό ή, στη χειρότερη περίπτωση, να καταρρεύσει ο σκληρός σας δίσκος.

Αντιμετώπιση βλάβης:

Για την αφαίρεση ιών οι εξειδικευμένοι τεχνικοί :

 • Θα εντοπίσουν με τα ειδικά προγραμματιστικά εργαλεία που διαθέτουν το βλαβερό ιό ή κακόβουλο λογισμικό.
  • Στη συνέχεια θα αναλάβουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο laptop σας (αρχεία ή και προγράμματα).
  • Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η προστασία του laptop σας από αντίστοιχους κινδύνους στο μέλλον. Αυτό θα επιτευχθεί με την εγκατάσταση στο φορητό σας υπολογιστή αντίστοιχου προγράμματος anti-virus.
  • Οι τεχνικοί μας θα μελετήσουν και θα σας προτείνουν το πιο κατάλληλο anti-virus και anti-spyware λογισμικό βάσει των αναγκών σας.
  • Στη Microchip εγκαθιστούμε πάντα τα πιο αποτελεσματικά και έγκυρα προγράμματα προστασίας από ιούς, που θα σας εξασφαλίσουν μια για πάντα από αυτό τον κίνδυνο.
  • Θα φροντίσουμε δε το πρόγραμμα anti-virus που θα επιλέξετε να ενημερώνεται αυτόματα με την ανάλογη ρύθμιση, ώστε να αναβαθμίζεται συνεχώς δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε νέο ιό, Trojan horse και spyware που προκύπτει.
  • Θα φροντίσουμε, τέλος, να προστατέψουμε το laptop σας από τους ιούς που εισβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω διαδικτύου. Για τη δεύτερη περίπτωση συνιστάται η εγκατάσταση στο laptop σας ανάλογου προγράμματος για τον αποκλεισμό επικίνδυνων δικτυακών τόπων (λειτουργία γονικού ελέγχου), ειδικά αν έχετε παιδιά.

Χρόνος και κόστος αφαίρεσης ιών:

Το κόστος για την αφαίρεση ιών από το laptop σας, όπως και ο χρόνος που θα απαιτηθεί, εξαρτώνται από το είδος του ιού και το πόσο αυτός έχει καταφέρει να εξαπλωθεί στο σύστημά σας. Γι' αυτό και συνιστούμε να απευθύνεστε άμεσα σε εξειδικευμένο τεχνικό όταν υποψιαστείτε ή διαπιστώσετε αντίστοιχο πρόβλημα, αφού ο χρόνος είναι κρίσιμος. Οι τεχνικοί της Microchip είναι πάντα στη διάθεσή σας για να συζητήσουν μαζί σας αφού ελέγξουν το laptop σας, τόσο για το χρόνο όσο και για το κόστος που υπολογίζουν ότι θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς στο φορητό σας υπολογιστή.

102631 view (s)
Εγκατάσταση Windows σε Laptop

Εγκατάσταση Windows σε Laptop

Η εγκατάσταση των Windows και η εύρεση των σωστών προγραμμάτων οδήγησης σε laptop μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη. Αν κατά την εγκατάσταση χρησιμοποιήσετε λάθος προγράμματα οδήγησης , κάποια εξαρτήματα του laptop σας μπορεί να μην λειτουργούν σωστά,να λειτουργούν βραδύτερα ή να μην λειτουργούν και καθόλου. Όταν κάνουμε την εγκατάσταση των Windows σιγουρευόμαστε ότι χρησιμοποιούμε τα πιο ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης που είναι διαθέσιμα για την συσκευή σας. Μπορούμε αν το επιθυμείτε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σας και να τα επανεγκαταστήσουμε στην καινούρια εγκατάσταση Windows. Επίσης μπορούμε να εγκαταστήσουμε όποιο άλλο λογισμικό έχετε την άδεια να χρησιμοποιείτε.

Η τεχνική υποστήριξη από τη Microchip περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο φορητό σας υπολογιστή του λειτουργικού συστήματος των Windows. Η διαδικασία που ακολουθείται εδώ από τους τεχνικούς μας είναι η ακόλουθη:

 

Εγκατάσταση Windows

Φέρνετε το laptop σας στα γραφεία του Laptop-SOS και μας πληροφορείτε για την έκδοση των Windows (Windows 7, Windows Vista και Windows XP) που έχετε επιλέξει και πληρώσει. Εμείς θα προετοιμάσουμε το σκληρό δίσκο του laptop σας προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η εγκατάσταση Windows που θα κάνουν οι τεχνικοί μας θα λάβει υπόψη της τη χρήση και τις εργασίες που εκτελείτε στο laptop σας, αφού με τη σωστή διαμόρφωση των Windows αυτά θα γίνουν πιο πρακτικά και πιο λειτουργικά. Επιπλέον, θα εγκαταστήσουμε, αν θέλετε, στο laptop σας τους τελευταίους οδηγούς για την κάρτα ήχου, την κάρτα γραφικών σας κ.λπ. Οι τελευταίες ενημερώσεις των Windows θα συμπεριληφθούν επίσης στις εργασίες εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματός σας.

 

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Back up)

Σε περίπτωση που διαθέτετε ήδη λειτουργικό Windows και δεν χρειάζεστε εγκατάσταση Windows, αλλά επιθυμείτε μόνο την αναβάθμισή τους, οι τεχνικοί της Microchip θα αναλάβουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας ή αλλιώς το back up των δεδομένων σας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα κινδυνεύσουν να χαθούν όταν οι τεχνικοί μας πραγματοποιήσουν το αναγκαίο φορμάτ που θα προηγηθεί πριν από την αναβάθμιση των Windows, πριν δηλαδή εγκαταστήσουν τη νέα έκδοσή τους. Στη συνέχεια θα επιστραφούν τα αρχεία σας στο αναβαθμισμένο laptop σας και θα εγκατασταθούν οι ανάλογοι οδηγοί.

 

Εγκατάσταση Microsoft Office/OpenOffice

Όταν έχουμε πια ολοκληρώσει την εγκατάσταση των Windows, είναι δυνατή η εγκατάσταση και του Microsoft Office που έχετε πληρώσει ή του OpenOffice που μπορούμε να κατεβάσουμε από το Ίντερνετ δωρεάν, προκειμένου να αποκτήσετε τις εφαρμογές που θα διευκολύνουν τη χρήση του λειτουργικού σας: τα Microsoft Word, Microsoft PowerPoint και Microsoft Excel.

129038 view (s)
Αντικατάσταση σκληρού δίσκου

Αντικατάσταση σκληρού δίσκου

Αν δεν έχετε άλλο χώρο στον σκληρό δίσκο του laptop σας ή δεν λειτουργεί ο σκληρός δίσκος σας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε έναν καινούριο σκληρό δίσκο μεγαλύτερης χωρητικότητας στο laptop σας. Αν απλά αναβαθμίζεται τον σκληρό σας δίσκο σε έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας, μπορούμε να αντιγράψουμε τα παλιά σας δεδομένα στον καινούριο σκληρό δίσκο έτσι ώστε το laptop σας να παραμείνει ακριβώς όπως ήταν πριν την αναβάθμιση (η τιμή του καινούριου σκληρού δίσκου δεν συμπεριλαμβάνεται).

Η αλλαγή σκληρού δίσκου laptop είναι μια επισκευή που αξίζει να γίνει, όταν ο σκληρός δίσκος του φορητού σας υπολογιστή δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες σας και δεν χωράει πια τα δεδομένα σας. Πριν προχωρήσετε στη σκέψη για την αγορά καινούργιου laptop, δοκιμάστε να αλλάξετε το σκληρό δίσκου του με άλλο, μεγαλύτερης χωρητικότητας, που θα τον κάνει και πάλι λειτουργικό και θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Συμβουλή:

Φροντίστε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα τον προβληματικό δίσκο του laptop σας, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος του πάψει να λειτουργεί.

Λόγοι για την αλλαγή σκληρού δίσκου:

 • Φυσιολογική φθορά: Ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή περιστρέφεται αδιάκοπα και είναι λογικό ότι θα φθαρεί κάποτε. Ένας σκληρός δίσκος αντέχει κατά μέσο όρο γύρω στα 5 χρόνια.
 • Παλαιότητα μοντέλου: Αν έχετε ήδη αρκετά χρόνια το laptop σας, ενδέχεται ο σκληρός του δίσκος να είναι μικρής σχετικά χωρητικότητας (μικρότερος από 350-500 GB). Εξάλλου, ίσως το drive του να φτάνει μόλις τις 5400 στροφές/λεπτό.

Συμπτώματα βλάβης:

Είναι αρκετά τα συμπτώματα που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε πότε είναι η στιγμή για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop. Συγκεκριμένα:

 • Η αλλαγή του σκληρού δίσκου πρέπει να γίνει άμεσα αν το laptop σας «κολλάει» όταν το ανάβετε. Είναι σαφής ένδειξη ότι ο σκληρός του δίσκος έχει φθαρεί και δημιουργεί πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα.
 • Ο σκληρός σας δίσκος δεν χωράει πια τα δεδομένα που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 • Το laptop σας είναι υπερβολικά αργό και δεν επεξεργάζεται πια τα δεδομένα με ταχύτητα.
 • Επικοινωνήστε άμεσα με το τεχνικό προσωπικό του Laptop-SOS, αν κατά την εκκίνηση του laptop σας βλέπετε τα Windows, αλλά δεν βλέπετε τα αρχεία σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φροντίσετε άμεσα για την ανάκτηση των δεδομένων σας.

Αντιμετώπιση:

Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το φορητό υπολογιστή σας και θα σας ενημερώσουν αν είναι δυνατή η αλλαγή του σκληρού δίσκου του laptop σας. Κατόπιν θα σας υποδείξουν τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε σε αλλαγή σκληρού δίσκου laptop χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας.

Ανάκτηση δεδομένων:

Η ανάκτηση δεδομένων είναι μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση, γι' αυτό και σας συμβουλεύουμε να μην επέμβετε στο σύστημα αν δεν διαθέτετε την ανάλογη τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αν κάνετε κάποιο λάθος χειρισμό ή χρησιμοποιήσετε λάθος πρόγραμμα, διακινδυνεύετε να χάσετε τα δεδομένα σας οριστικά. Γι' αυτό απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους τεχνικούς μας για την περίπλοκη και χρονοβόρα αυτή διαδικασία.

Back up δεδομένων:

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε κάποια συσκευή αποθήκευσης θα εξασφαλίσουμε ότι δεν διατρέχετε πια τον κίνδυνο της απώλειας των δεδομένων σας σε περίπτωση αστοχίας του σκληρού δίσκου.

Κόστος και χρόνος για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop:

Το κόστος για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop εξαρτάται από τον ανταλλακτικό σκληρό δίσκο που θα διαλέξετε και κυρίως από τη χωρητικότητά του. Τόσο ο χρόνος όσο και το κόστος εξαρτώνται από το μέγεθος της ζημιάς, από το αν δηλαδή πρέπει να γίνει ανάκτηση δεδομένων ή όχι. Φέρτε το laptop σας στις εγκαταστάσεις της Microchip για να τον ελέγξουμε. Κατόπιν θα κάνουμε εκτίμηση της βλάβης και του χρόνου που απαιτείται για την αποκατάστασή της. Σε συνεννόηση μαζί σας θα προβούμε στις απαραίτητες κινήσεις.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 2 - 5  έτη (ανάλογα το μοντέλο).

85422 view (s)
Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Η κατά λάθος διαγραφή αρχείων από το σκληρό δίσκο μας είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ωστόσο, δεν είναι κάτι ανεπανόρθωτο, αφού οι τεχνικοί της Microchip διαθέτουν τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία όσο και τον κατάλληλο εξοπλισμό για το σκοπό αυτό.

Σημαντικό εδώ είναι να μην προσπαθήσετε να επέμβετε στο laptop σας αν δεν γνωρίζετε τη διαδικασία, αφού με μερικούς λανθασμένους χειρισμούς μπορεί να χάσετε τα πολύτιμα αρχεία σας οριστικά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή με έναν από τους τεχνικούς μας, ο οποίος θα σας δώσει τις ανάλογες οδηγίες.

Η διαδικασία για την ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου του laptop έχει ως εξής:

 • Καταρχήν πρέπει να φέρετε το σκληρό σας δίσκο στη Microchip, όπου υπάρχει ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 • Οι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το φορητό σας υπολογιστή και θα σας ενημερώσουν για το μέγεθος της ζημιάς και το ποσοστό των δεδομένων που μπορούν να ανακτηθούν. Πρόκειται για μια εργασία περίπλοκη και χρονοβόρα, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου.
 • Αν χάσατε αρχεία ύστερα από φορμάτ του σκληρού δίσκου, είναι σημαντικό να μην αποθηκεύσετε αρχεία στο σκληρό δίσκο, αφού διαφορετικά θα είναι δύσκολη ή και αδύνατη η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου του laptop σας.
 • Η απώλεια δεδομένων μπορεί να οφείλεται και σε φθαρμένο σκληρό δίσκο. Αυτό θα το πιστοποιήσετε αν βλέπετε το δίσκο στο λειτουργικό σας, όχι όμως στα αρχεία.
 • Αν τα Windows σας παγώνουν όταν ανοίγετε το laptop, τότε ο σκληρός σας δίσκος δεν λειτουργεί σωστά και δεν αναγνωρίζεται από το BIOS.

Οι αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα στο σκληρό δίσκο του laptop είναι συνήθως:

 • Βλάβη στο firmware ή το ηλεκτρονικό κύκλωμα. Πρόκειται για σοβαρές βλάβες που απαιτούν τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία. Οι τεχνικοί της Microchip θα ανοίξουν το σκληρό δίσκο του laptop σας και θα προσπαθήσουν να πετύχουν την ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου.
 • Πρόβλημα στο software, που αποδίδεται σε φορμάτ που γίνεται ακούσια ή και σε κατά λάθος διαγραφή αρχείων από το χρήστη.

Οι τεχνικοί μας θα αποθηκεύσουν ξανά στο σκληρό σας δίσκο τα αρχεία που κατάφεραν να σώσουν εφόσον πρώτα επισκευάσουν το σκληρό δίσκο σας.

Κόστος και χρόνος ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου

Ο χρόνος, όπως και το κόστος για την ανάκτηση δεδομένων βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την έκταση της βλάβης. Οι τεχνικοί μας θα μπορέσουν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση και των δύο και να σας ενημερώσουν σχετικά, αφού πρώτα έχουν το laptop στα χέρια τους για τον απαραίτητο πρώτο έλεγχο.

228434 view (s)
Αναβάθμιση μνήμης laptop

Αναβάθμιση μνήμης laptop

Είναι αργό το laptop σας όταν τρέχετε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα; Θέλετε μία εύκολη λύση για να αντέξει λίγα χρόνια ακόμα το laptop σας; Όταν κυκλοφορούν τα καινούρια λογισμικά είναι σχεδιασμένα για νεότερα laptop με μεγαλύτερη μνήμη. Παλαιότερα laptop συνήθως δεν έχουν αρκετή μνήμη ώστε να μπορούν να τρέξουν τα προγράμματα με αποδοτικότητα. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την RAM του laptop σας και να σας δώσουμε την δυνατότητα να τρέξετε τα καινούρια λογισμικά και να δώσετε μια μεγαλή ώθηση στο laptop σας!

Τα τρία βασικά στοιχεία του laptop σας είναι ο επεξεργαστής του, ο σκληρός δίσκος και η μνήμη RAM. Η αναβάθμιση μνήμης RAM είναι η πρώτη σας επιλογή αν θέλετε να κάνετε μια αναβάθμιση στο laptop σας οικονομικά αλλά και με εμφανές αποτέλεσμα στις επιδόσεις του.

Πολλά laptop κατηγορούνται για κολλήματα, καθυστερήσεις και γενικά “αργή ταχύτητα” ή άλλα προβλήματα τα οποία είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν. Ήρθε η ώρα για εγκατάσταση καινούργιας μνήμης στο laptop σας.

Περιγραφή προβλήματος:

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αντιμετωπίζετε χαμηλή απόδοση του laptop με αργές αντιδράσεις και ατελείωτο loading. Η αναβάθμιση μνήμης RAM θα σας εντυπωσιάσει. Ο βασικός χρήστης laptop δεν χρειάζεται πολύ ισχυρό επεξεργαστή εάν δεν παίζει παιχνίδια σε αυτό. Τα καθημερινά προγράμματα δεν έχουν μεγάλες ανάγκες για υπολογιστική ισχύ αλλά ο μεγάλος τους αριθμός  χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη μνήμη για να λειτουργεί το laptop ομαλά.

Δεν είσαστε σίγουροι πόση μνήμη χρειάζεστε;

 • Για καθημερινή χρήση όπως πλοήγηση στο διαδίκτυο, χρήση κοινωνικών δικτύων και παρακολούθηση βίντεο 2GB μνήμης πρέπει να είναι αρκετά. Βέβαια αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερη μνήμη αυτό είναι εφικτό.
 • Αν πιστεύετε ότι είστε έντονος χρήσης του laptop σας τότε γύρω στα 3-4GB εγκατεστημένη μνήμη RAM πρέπει να είναι αρκετά για εσάς.
 • Αν όμως κάνετε χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop ή επεξεργασία ήχου και βίντεο τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αναβαθμίσετε την μνήμη σας στην μεγαλύτερη διαθέσιμη που υπάρχει για το laptop σας!

Αναβάθμιση μνήμης:

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη laptop και άλλα τόσα διαφορετικά είδη μνήμης. Φέρτε το laptop μας στο εργαστήριο μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες που έχετε για αναβάθμιση μνήμης laptop. Θα συζητήσουμε μαζί σας και θα επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή λύση για εσάς. Θα σας εγκαταστήσουμε το ανταλλακτικό της αρεσκείας σας και θα έχετε ένα laptop σαν καινούργιο

142586 view (s)
Επισκευή βύσματος τροφοδοσίας laptop

Επισκευή βύσματος τροφοδοσίας laptop

Ένα από τα πιο σύνηθη προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα laptop είναι το σπασμένο ή χαλαρωμένο βύσμα φόρτισης. Τα περισσότερα καταστήματα επισκευών laptop, θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν μια καινούρια μητρική πλακέτα ή ακόμα και ένα καινούριο laptop αν έχετε σπασμένο βύσμα τροφοδοσίας. Αν έχει σπάσει το βύσμα τροφοδοσίας δεν σημαίνει ότι το laptop σας χρίζει αντικατάστασης. Σας προσφέρουμε μία οικονομική επισκευή του βύσματος τροφοδοσίας που θα κάνει το laptop σας να λειτουργεί πάλι σαν καινούριο.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα βύσματος τροφοδοσίας που μπορούμε να επιλύσουμε:

 • Πρέπει να λυγίσετε ή να μετακινήσετε το καλώδιο τροφοδοσίας για να φορτίσει το laptop σας
 • Το laptop σας δεν φορτίζει καθόλου
 • Φορτίζει περιοδικά
 • Δεν λειτουργεί το laptop με ή χωρίς την μπαταρία
 • Αναβοσβήνει το φωτάκι φόρτισης όταν κουνάτε το καλώδιο τροφοδοσίας
 • Η οθόνη από φωτεινή αλλάζει σε αχνή όταν μετακινείται το τροφοδοτικό

Διαθέτουμε σε απόθεμα βύσματα τροφοδοσίας των πιο γνωστών εταιρειών laptop, αλλά μπορεί να χρειαστεί μέχρι και μία εβδομάδα για να παραλάβουμε το καινούριο βύσμα φόρτισης του laptop σας. Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητα του βύσματος τροφοδοσίας του laptop σας.

Είναι γεγονός ότι τα laptop ταλαιπωρούνται από τη σκληρή χρήση και τις μετακινήσεις που υφίστανται. Έτσι είναι δυνατόν να φθαρεί το βύσμα τροφοδοσίας και να σας προκαλέσει τη δυσλειτουργία του φορητού σας υπολογιστή.

Περιγραφή προβλήματος:

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, που σηματοδοτούν ότι θα χρειαστεί η επισκευή του βύσματος τροφοδοσίας, είναι τα εξής:

 • Όταν συνδέετε το laptop στο ρεύμα, προκειμένου να φορτίσει, αυτό κάνει διακοπές. Αν το βύσμα είναι κατεστραμμένο, δεν φορτίζει καθόλου.
 • Η τροφοδοσία ρεύματος δεν είναι σταθερή, αλλά κάνει διακοπές, με αποτέλεσμα να αναζητάτε συνεχώς την κατάλληλη γωνία ή θέση που θα διατηρεί τη σύνδεση του υπολογιστή με την τροφοδοσία ρεύματος.
 • Η φωτεινότητα της οθόνης μεταβάλλεται όταν μετακινείτε το φορτιστή ή το βύσμα τροφοδοσίας.
 • To λαμπάκι φόρτισης ανάβει και σβήνει αυθαίρετα.
 • Το laptop δεν ανάβει καν.

Διάγνωση βλάβης:

Το laptop σας χρειάζεται επισκευή βύσματος τροφοδοσίας (DC IN Jack), αφού αυτό έχει υποστεί φθορά που προκαλεί τα προβλήματα στην τροφοδοσία ρεύματος. Ενδεχομένως το βύσμα να έχει σπάσει ή λυγίσει υπερβολικά.
Επισκευή: Οι τεχνικοί της Microchip θα αναλάβουν την επισκευή του βύσματος τροφοδοσίας laptop σας. Είναι μια επισκευή που είναι εφικτή, δεν είναι δηλαδή ανάγκη να παροπλίσετε τον υπολογιστή σας. Μάλιστα, αν είναι δυνατή η επισκευή του υπάρχοντος βύσματος, οι τεχνικοί μας θα την προτιμήσουν. Αν όχι, θα προχωρήσουν σε αντικατάστασή του με καινούργιο βύσμα, πάντα αφού σας ενημερώσουν.

Συμβουλή:

Προσέξτε πού θα απευθυνθείτε για τη βλάβη αυτή. Δυστυχώς δεν είναι απίθανη η περίπτωση να παραπληροφορηθείτε σχετικά με αυτήν – να σας ανακοινωθεί π.χ. ότι είναι κατεστραμμένη η μητρική κάρτα και είναι απαραίτητη η αγορά καινούργιου laptop.

Κόστος: Το κόστος για την επισκευή του βύσματος τροφοδοσίας laptop θα καθοριστεί από το αν θα προβούμε σε αγορά καινούργιου ανταλλακτικού. Οι τεχνικοί μας θα ελέγξουν τον υπολογιστή σας και θα επικοινωνήσουν μαζί σας, για να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη συνέχεια θα κάνουν μια εκτίμηση του κόστους.

Χρόνος επισκευής:

Ο χρόνος που απαιτείται για την επισκευή του βύσματος τροφοδοσίας laptop θα καθοριστεί από το αν θα χρειαστεί απλώς επισκευή ή αντικατάσταση του προβληματικού εξαρτήματος.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 1 - 3  έτη (ανάλογα το μοντέλο).

69342 view (s)
Επισκευή υπερθέρμανσης

Επισκευή υπερθέρμανσης

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των laptop είναι η υπερθέρμανση. Με την πάροδο του χρόνου σκόνη και άλλα ρύπη καταφέρνουν να εισχωρήσουν από το πλαίσιο του laptop σας και να του προκαλέσουν υπερθέρμανση. Μπορούμε να αφαιρέσουμε την σκόνη και τα ρύπη από τον ανεμιστήρα και το πλαίσιο του laptop σας και στην συνέχεια να εφαρμόσουμε θερμοαγώγιμη πάστα στο CPU και στην κάρτα γραφικών για να παραμένει δροσερό το laptop σας. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η αιτία που προκαλεί την υπερθέρμανση να είναι κάποιος σπασμένος ανεμιστήρας. Αν ο ανεμιστήρας χρίζει αντικατάστασης, μπορούμε να εκτιμήσουμε το κόστος αντικατάστασης και να σας ενημερώσουμε.

Η υπερθέρμανση του laptop σας και οι διάφορες δυσλειτουργίες που προκαλεί είναι συνηθισμένες στον χώρο των φορητών υπολογιστών.

Περιγραφή προβλήματος:

Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι όλα ή μερικά από τα παρακάτω:

 • Εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία του laptop, τόσο που είναι πολύ καυτό για να το αγγίξετε
 • Ο ανεμιστήρας του laptop δουλεύει πάντα στις μέγιστες στροφές
 • Το laptop κλείνει από μόνο του χωρίς να κάντε τίποτα εσείς
 • Το laptop κλείνει ενώ εσείς παίζετε παιχνίδια σε αυτό
 • Αυτά τα συμπτώματα από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν έχουν γίνει όλο και πιο συχνά

Αιτίες βλάβης:

Για κάποιες από τις περιπτώσεις την υπερθέρμανσης την ευθύνη την έχει το σύστημα ψύξης του laptop. Όπου είτε ένας ανεμιστήρας έχει σταματήσει να λειτουργεί είτε δεν παίρνει την ανάλογη εντολή από την μητρική για να τεθεί σε λειτουργία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως την ευθύνη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης laptop την έχει κάποιο μπλοκάρισμα στους αεραγωγούς της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση οι ανεμιστήρες λειτουργούν στην μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα αλλά κάποιο εμπόδιο δεν αφήνει τον καυτό αέρα να βγει από την συσκευή και τον παγιδεύει μέσα σε αυτή. Έτσι ως αποτέλεσμα έχουμε υπερθέρμανση του laptop και το λογικό επακόλουθο αν δεν αντιδράσουμε άμεσα είναι να δημιουργηθεί κάποια μόνιμη ζημιά.

Στην περίπτωση μπλοκαρισμένου συστήματος ψύξης ενός laptop συνήθως έχουμε μάζα υλικών στην μεταλλική επιφάνεια του laptop και στους αεραγωγούς/σχάρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της. Η ψήκτρα τραβάει αέρα από το εξωτερικό προς τους αεραγωγούς του laptop και συνήθως απορροφά διάφορα υλικά όπως σκόνη και τρίχες τα οποία στην συνέχεια εγκαθίστανται στο εσωτερικό της συσκευής. Με το πέρασμα του χρόνου αυτή η ύλη μαζεύεται και προκαλεί τελικά μπλοκάρισμα των αεραγωγών του laptop.

Επισκευή προβλημάτων υπερθέρμανσης:

Για να πετύχουμε την επισκευή προβλημάτων υπερθέρμανσης laptop χρειάζεται να ανοίξουμε την συσκευή σας για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό της. Έπειτα αφού εντοπίσουμε όλα τα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί μάζα που προκαλεί εμπόδιο στην ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, θα επέμβουμε με ειδικά εργαλεία και θα αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που έχουν εισχωρήσει στην συσκευή σας και την έχουν μπλοκάρει. Κάθε συσκευή laptop έχει τον δικό της σχεδιασμό και η σκόνη μπορεί να μαζευτεί σε διάφορα σημεία και να προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία της. Είναι σημαντικό η συσκευή σας να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό μας ώστε να μην την θέτετε σε κίνδυνο υπερθέρμανσης και προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στα μέρη της.

50845 view (s)
Αντικατάσταση inverter laptop

Αντικατάσταση inverter laptop

Ο inverter του laptop παρέχει ρεύμα υψηλής τάσης στον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης του laptop που δίνει φωτεινότητα στην οθόνη. Ο χαλασμένος inverter θα προκαλέσει μείωση της φωτεινότητας της οθόνης LCD. Αν κοιτάξετε προσεκτικά την οθόνη του laptop σας και δείτε ένα αχνό ομοίωμα κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται να αντικαταστήσετε τον inverter του laptop σας. Αν και έχουμε πάντα σε απόθεμα inverters για laptop, μπορεί να χρειαστεί να παραγγείλουμε το ανταλλακτικό που μπορεί να παρεί 5-10 μέρες να το παραλάβουμε.

Χαρακτηριστικά προβλήματα που θα επιλυθούν με καινούριο inverter:

 • Η οθόνη LCD δεν φωτίζει
 • Η οθόνη LCD φωτίζει αλλά αναβοσβήνει
 • Η οθόνη LCD είναι αχνή ή πολύ σκούρα
 • Το χρώμα ξεθωριάζει στην οθόνη
 • Η οθόνη LCD τρεμοπαίζει
 • Δοκιμή της οθόνης του laptop για να βεβαιωθούμε ότι υπαίτιος είναι ο inverter και όχι η οθόνη LCD

Η οθόνη υγρών κρυστάλλων, η λεγόμενη LCD, χρειάζεται ένα κύκλωμα που θα παράγει φως για τη λάμπα (συνήθως backlight) που θα φωτίσει τους υγρούς κρυστάλλους, προκειμένου η οθόνη να μην είναι σκοτεινή. Το κύκλωμα αυτό είναι το LCD inverter. Όταν το inverter του laptop υποστεί βλάβη, αυτή γίνεται άμεσα αντιληπτή στην οθόνη.

Περιγραφή βλάβης:

Τα συμπτώματα για το χαλασμένο inverter, που δείχνουν ότι θα χρειαστείτε επισκευή inverter laptop, είναι τα εξής:

 • Το laptop εκκινεί, αλλά η οθόνη LCD παραμένει σβηστή.
 • Η οθόνη LCD του laptop σας τρεμοσβήνει.
 • Η οθόνη LCD του laptop σας ανάβει και σβήνει ανεξέλεγκτα.
 • Η εικόνα στην οθόνη LCD του laptop σας είναι είτε πολύ σκοτεινή, είτε πολύ αχνή ή γκρίζα.
 • Η οθόνη LCD του laptop σας δεν φωτίζεται ομοιόμορφα, αλλά έχει περιοχές πιο φωτεινές ή πιο σκοτεινές.

Διάγνωση βλάβης:

Εφόσον το laptop σας ανάβει, χωρίς όμως να εμφανίζει τίποτα στην οθόνη, είναι πιθανή η βλάβη του inverter. Για να διαπιστώσουν αν όντως απαιτείται επισκευή inverter laptop, οι τεχνικοί μας θα συνδέσουν το laptop σας σε μια εξωτερική οθόνη. Αν λειτουργεί κανονικά, σημαίνει ότι το inverter σας έχει υποστεί φθορά και χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση.

Αιτίες βλάβης:

To inverter του laptop σας μπορεί να μη λειτουργεί επειδή:

 • Το laptop σας έχει πέσει ή προσκρούσει, με αποτέλεσμα τη θραύση του inverter.
 • Μια απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος έκαψε το inverter.
 • Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε είναι πιθανό το laptop σας να είναι ελαττωματικό εκ κατασκευής, που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα στο σύστημα φωτισμού της οθόνης, το οποίο και προκαλεί τη δυσλειτουργία.

Χρόνος για την επισκευή inverter laptop:

Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για την επισκευή inverter laptop εξαρτάται από το αν θα γίνει παραγγελία ανταλλακτικού και το χρόνο που θα μεσολαβήσει για την παραλαβή του. Οι τεχνικοί μας σας ενημερώνουν πάντα για κάθε εξέλιξη που αφορά το laptop σας.

Κόστος για την επισκευή inverter laptop:

Στη Microchip θα πραγματοποιήσουμε τον απαραίτητο έλεγχο στον υπολογιστή σας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τη βλάβη. Κατόπιν θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε για το κόστος της επισκευής. Γενικά, προτιμάμε την επισκευή του φθαρμένου inverter, αν αυτή είναι δυνατή, και μόνο σε περίπτωση που αυτή είναι αδύνατη, θα προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 1 - 3  έτη (ανάλογα το μοντέλο).

65870 view (s)
Επισκευή ή Αντικατάσταση πληκτρολογίου laptop

Επισκευή ή Αντικατάσταση πληκτρολογίου laptop

Δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο του laptop σας; ΄Εχουν σπάσει ή έχουν ξεκολλήσει τα πλήκτρα; Ένα από τα πιο σύνηθη προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τα κατεστραμμένα πλήκτρα και η κακή σύνδεση μεταξύ του πληκτρολογίου του laptop και της μητρικής πλακέτας. Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις θα επισκευάσουμε ή θα αντικαταστήσουμε το πληκτρολόγιο του laptop σας.

Το laptop σας είναι τόσο εύχρηστο, ώστε δεν το αποχωρίζεστε ποτέ. Η σκληρή χρήση ακριβώς που γίνεται στους φορητούς υπολογιστές προκαλεί συχνά σε δεδομένη στιγμή προβλήματα με το πληκτρολόγιό τους.

Περιγραφή προβλήματος:

 • Ένα ή περισσότερα πλήκτρα έχουν αποκολληθεί από το πληκτρολόγιο.
 • Υπάρχουν πλήκτρα που, όταν τα πιέζετε, δεν υπακούνε.
 • Υπάρχουν πλήκτρα που, όταν τα πιέζετε, πληκτρολογούν άλλους χαρακτήρες κι όχι εκείνους στους οποίους αντιστοιχούν.

Διάγνωση βλάβης:

Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές βλάβες των laptop. Είναι απαραίτητη η επισκευή πληκτρολόγιου laptop προκειμένου το laptop σας να είναι και πάλι εύχρηστο και λειτουργικό.

Αιτίες βλάβης:

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην επισκευή του πληκτρολογίου laptop είναι συνήθως οι εξής:

 • υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα
 • το πληκτρολόγιο χρειάζεται καθαρισμό από τη σκόνη ή
 • έχει πέσει πάνω του υγρό (νερό, αναψυκτικό)
 • υπάρχουν πλήκτρα που δεν υπακούνε λόγω φυσιολογικής φθοράς
 • υπάρχει πρόβλημα στη μητρική κάρτα
 • το laptop σας είναι παλιό, γι' αυτό και εμφανίζει προβλήματα με το πληκτρολόγιο

Επισκευή:

Φέρτε το laptop σας στη Microchip, όπου το έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας θα ανοίξει το φορητό σας υπολογιστή, για να αφαιρέσει το πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια θα το ελέγξουν και θα σας ενημερώσουν για τις δυνατές λύσεις για την επισκευή πληκτρολόγιου laptop:

 • Η πρώτη λύση που θα δοκιμάσουμε είναι ο καθαρισμός του πληκτρολογίου από σκόνη και άλλα υλικά που ίσως δημιουργούν τα προβλήματα στην πληκτρολόγηση. Στη συνέχεια θα ελέγξουν το πληκτρολόγιο για να διαπιστώσουν αν έχει αποκατασταθεί η λειτουργικότητά του.
 • Αν υπάρχουν ξεκολλημένα πλήκτρα, τα οποία όμως έχετε κρατήσει, οι τεχνικοί μας θα αναλάβουν να τα επανατοποθετήσουν.
 • Αν παρ' όλ' αυτά το πληκτρολόγιο εξακολουθεί να είναι δυσλειτουργικό, θα πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργιο. Κάθε μας κίνηση γίνεται κατόπιν ενημέρωσής σας. Όταν οι τεχνικοί μας έχουν τοποθετήσει στο laptop σας το νέο πληκτρολόγιο, θα το ελέγξουν για να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Κόστος και χρόνος επισκευής για πληκτρολόγιο laptop:

Θα αντικαταστήσουμε το πληκτρολόγιο του laptop σας γρήγορα, αφού διαθέτουμε ετοιμοπαράδοτα πληκτρολόγια για τα περισσότερα μοντέλα και μάρκες φορητών υπολογιστών. Τόσο ο χρόνος, όσο και το κόστος επισκευής του πληκτρολογίου εξαρτώνται από το είδος και τη σοβαρότητα της βλάβης, καθώς και το χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι να παραλάβουμε το πληκτρολόγιο για το laptop σας, αν χρειαστεί να το παραγγείλουμε. Ενεργούμε πάντα σε συνεννόηση μαζί σας.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 1 - 3  έτη (ανάλογα το μοντέλο).

109780 view (s)
Επισκευή βλάβης από νερό Laptop

Επισκευή βλάβης από νερό Laptop

Αν σας χύθηκε νερό, καφές, τσάι ή κάποιο άλλο υγρό στο laptop σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το επισκευάσουμε. Αφαιρέστε την μπαταρία αμέσως και φέρτε στο κατάστημα μας το βρεγμένο σας laptop. Αν απλά το στεγνώσετε και το συνδέσετε στο ρεύμα, το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στην μητρική πλακέτα του laptop σας.

Κάποια στιγμή θα συμβεί και σε εσάς, δεν υπάρχει πιο ευχάριστη αίσθηση από το να μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας τον αγαπημένο σας φορητό υπολογιστή. Και εκεί που απολαμβάνετε τον καφέ σας διαβάζοντας άρθρα ή βλέποντας το βίντεο του αγαπημένου σας τραγουδιού μία λάθος κίνηση είναι αρκετή να γίνει η ζημιά. Αν είστε όμως προετοιμασμένοι κατάλληλα η κατάληξη δεν θα είναι τόσο καταστροφική όσο πιστεύετε.

Άμεσες ενέργειες για διάσωση βρεγμένου laptop:

 • Απενεργοποιήστε αμέσως το laptop, και βγάλτε το από την πρίζα εάν το είχατε συνδεδεμένο.  Αφαιρέστε άμεσα την μπαταρία του. Τα υγρά δεν είναι ο άμεσος εχθρός μας αλλά τα υγρά μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι καταστροφικά.
 • Στεγνώστε άμεσα την υγρασία που υπάρχει στο εξωτερικό της συσκευής και γυρίστε το laptop ανάποδα για να φύγουν τα συσσωρευμένα υγρά χωρίς να εισχωρήσουν στο βαθύ εσωτερικό του.
 • Αφαιρέστε άμεσα όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το laptop σας.
 • Σκουπίστε όλα τα υπολείμματα που μπορεί να έχουν μείνει  στο laptop σας.
 • Στείλτε μας άμεσα το laptop σας για να το αναλάβουν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας

Όσο πιο γρήγορα παραλάβουμε το laptop σας τόσες πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να πετύχουμε την πλήρη επισκευή του.

Επισκευή, αντιμετώπιση βλάβης βρεγμένου laptop:

Μόλις παραλάβουμε το βρεγμένο laptop σας θα το ανοίξουμε άμεσα για να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του. Θα αφαιρέσουμε όλα τα υγρά που έχουν παραμείνει στην συσκευή σας. Θα καθαριστούν όλα τα υπολείμματα που μπορεί να έχουν αφήσει τα υγρά που μπορεί να έχουν στεγνώσει. Αφού θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της συσκευής θα σιγουρευτούμε ότι αυτά δεν έχουν πάθει βλάβη. Όλες οι επαφές και τα στοιχεία της συσκευής που έχουν υπολείμματα θα ξεβγαλθούν και θα καθαριστούν με τα κατάλληλα υλικά ανάλογα με το είδος του υγρού που χύθηκε σε αυτήν. Ακόμη έχουμε εξειδικευμένα εργαλεία για να αποτρέψουμε την διάβρωση της συσκευής και για να πετύχουμε την πλήρη επισκευή του βρεγμένου σας laptop. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε αφαιρέσει όλη την υγρασία από το laptop θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο της συσκευής και θα πραγματοποιήσουμε έλεγχο για να επιβεβαιώσουμε ότι η διάσωση του βρεγμένου laptop έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν όλα τα στοιχεία τους πολύ κοντά το ένα στο άλλο και είναι αρκετά δύσκολο ή και αδύνατο να έχεις πρόσβαση σε κάποια μέρη του laptop χωρίς να αφαιρέσεις τα στοιχεία που μπορεί να σε εμποδίζουν. Αντίθετα με τους σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που διαθέτουν άπλετο χώρο για να εργαστεί κάποιος άνετα, η επισκευή των laptop χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή και εμπειρία.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το laptop σας εμπιστευτείτε τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας. Δεν έχει σημασία για μας το αν ο πελάτης έχει εξειδικευμένες ή όχι γνώσεις επί των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να γνωρίζετε σε κάθε βήμα της επιδιόρθωσης ποιες είναι ακριβώς οι εργασίες μας και που αποσκοπούν. Ακόμη και από την αρχή μόλις γίνει η διάγνωση της βλάβης, θα σας ενημερώσουμε για τα πιθανά αίτια της, τις επιπτώσεις και τις επιλογές που έχουμε για να πετύχουμε την επιδιόρθωση του laptop.

Αρκεί να έρθετε στο εργαστήριο μας και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες της συσκευής σας. Θα πραγματοποιήσουμε έλεγχο της συσκευής και θα συζητήσουμε με εσάς για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση και την συμπεριφορά του laptop.

Η φύση των επιδιορθώσεων που πραγματοποιούμε μπορεί να είναι σχετική με το υλικό του laptop όπως: Μνήμη, Τροφοδοτικό, Οθόνη laptop. Επίσης μπορεί να σχετίζεται και  με το λογισμικό του laptop σας. Ανάλογα με την βλάβη που θα διαγνώσουμε θα σας προτείνουμε την επισκευή, αντικατάσταση ή αναβάθμιση των στοιχείων του laptop σας.

88804 view (s)
Επισκευή και αντικατάσταση κάρτας γραφικών Laptop

Επισκευή και αντικατάσταση κάρτας γραφικών Laptop

Η οθόνη του laptop σας δείχνει περίεργα γραφικά ή περίεργα χρώματα; Ίσως χρειάζεται αντικατάσταση η κάρτα γραφικών laptop. Η επισκευή της κάρτας γραφικών δεν είναι μια οικονομική επισκευή, αλλά σίγουρα είναι πιο οικονομικό από το να πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το laptop σας. Η επισκευή κάρτας γραφικών laptop μπορεί να διαρκέσει 3-7 μέρες για να ολοκληρωθεί.

Η κάρτα γραφικών είναι ένα βασικό εξάρτημα του laptop σας. Αν η κάρτα αυτή παρουσιάσει κάποια βλάβη θα το παρατηρήσετε αμέσως.

 • Εμφάνιση περίεργων χαρακτήρων στην οθόνη σας
 • Παρουσία γραμμών
 • Κακή απόδοση χρωμάτων
 • Ξαφνική αλλαγή ανάλυσης
 • Δεν λειτουργεί η οθόνη

Τα πιθανά αίτια της βλάβης είναι:

 • Υπερθέρμανση του laptop
 • Υπολειτουργία συστήματος ψύξης λόγω σκόνης ή φθοράς
 • Πολύωρη λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Κακή εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης

Σας περιμένουμε στο εργαστήριο μας για να συνδέσουμε το laptop σας με μία εξωτερική οθόνη για να επιβεβαιώσουμε ότι για τα προβλήματα σας ευθύνεται η κάρτα γραφικών.

Οι κάρτες γραφικών μπορούν να αντικατασταθούν σε κάποια laptop, γι’ αυτό δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας ενημερώσουμε για τις επιλογές που έχετε διαθέσιμες για να λύσετε το πρόβλημα του δικού σας laptop.

Η διαδικασία αντικατάστασης της κάρτας γραφικών αποτελεί μια δύσκολη εργασία καθώς η κάρτα γραφικών είναι είτε κολλημένη είτε προσαρμοσμένη πάνω στην μητρική πλακέτα. Ακόμα στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί και επισκευή της κάρτας γραφικών κάτι το οποίο είναι πολύ ποιο οικονομικό και προσφαίρεται εγγύηση 3 μηνών. Οι έμπειροι τεχνικοί μας διαθέτουν τις γνώσεις που χρειάζονται και τα εξειδικευμένα εργαλεία για να πραγματοποιήσουν την αντικατάσταση ή επισκευή με ασφάλεια και επιτυχία.

45465 view (s)
Αντικατάσταση θύρας USB Laptop

Αντικατάσταση θύρας USB Laptop

Αν η θύρα USB δεν λειτουργεί ή λειτουργεί περιοδικά, μπορούμε να την επισκευάσουμε. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την θύρα USB σε 1-2 μέρες (ανάλογα με την διαθεσιμότητα). Η τιμή είναι μόνο για την επισκευή της θύρας USB και δεν συμπεριλαμβάνει την αντικατάσταση της θύρας USB που ενδεχομένως να χρειαστεί.

68931 view (s)
Αντικατάσταση συστήματος ψύξης (ανεμιστήρας επεξεργαστή)

Αντικατάσταση συστήματος ψύξης (ανεμιστήρας επεξεργαστή)

Το υλικό του laptop σας είναι συγκεντρωμένο σε πολύ μικρό χώρο και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ψύξη του. Έτσι δημιουργούνται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο laptop σας. Αν δεν έχετε κάνει καθαρισμό στο laptop σας είναι πιθανό το σύστημα ψύξης να μαζέψει σκόνη και με την αύξηση της θερμοκρασίας να σταματήσει να λειτουργεί λόγω βλάβης του ανεμιστήρα.

Τα συμπτώματα μιας βλάβης είναι τα εξής:

 • Το laptop κλείνει από μόνο του
 • Το laptop γίνεται όλο και πιο αργό όση περισσότερη ώρα το χρησιμοποιείτε
 • Το laptop «κολλάει» μετά από ώρα
 • Η βάση του laptop είναι καυτή
 • Ακούγεται θόρυβος από τον ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας έχει πάψει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να «κολλάει» το laptop μετά από λίγα λεπτά

Στις παραπάνω περιπτώσεις έχουμε βλάβη του συστήματος ψύξης. Αν δεν θέλετε να προκαλέσετε βλάβη στον επεξεργαστή σας, στην κάρτα γραφικών και στα άλλα εσωτερικά μέρη του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η αντικατάσταση του συστήματος ψύξης είναι η μόνη σας λύση.

Θα ελέγξουμε το laptop σας και αφού συμφωνήσετε θα επιδιορθώσουμε την βλάβη. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα σας εγκαταστήσουν καινούργιο ανεμιστήρα στο laptop σας. Θα φροντίσουμε να ελέγξουμε την απόδοση του και αφού σιγουρευτούμε ότι η επιδιόρθωση του συστήματος ψύξης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα παραλάβετε την συσκευή σας.

73935 view (s)
Διάγνωση Laptop

Διάγνωση Laptop

Συμπεριφέρεται περίεργα το laptop σας; Δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε; Έχετε καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε; Θα διαγνώσουμε το πρόβλημα και θα εκτιμήσουμε το κόστος επισκευής του. Αν προχωρήσετε με την προτεινόμενη επισκευή δεν χρεώνεστε την διάγνωση!

Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν όλα τα στοιχεία τους πολύ κοντά το ένα στο άλλο και είναι αρκετά δύσκολο ή και αδύνατο να έχεις πρόσβαση σε κάποια μέρη του laptop χωρίς να αφαιρέσεις τα στοιχεία που μπορεί να σε εμποδίζουν. Αντίθετα με τους σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που διαθέτουν άπλετο χώρο για να εργαστεί κάποιος άνετα, η επισκευή των laptop χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή και εμπειρία.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το laptop σας εμπιστευτείτε τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας. Δεν έχει σημασία για μας το αν ο πελάτης έχει εξειδικευμένες ή όχι γνώσεις επί των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να γνωρίζετε σε κάθε βήμα της επιδιόρθωσης ποιες είναι ακριβώς οι εργασίες μας και που αποσκοπούν. Ακόμη και από την αρχή μόλις γίνει η διάγνωση της βλάβης, θα σας ενημερώσουμε για τα πιθανά αίτια της, τις επιπτώσεις και τις επιλογές που έχουμε για να πετύχουμε την επιδιόρθωση του laptop.

Αρκεί να έρθετε στο εργαστήριο μας και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες της συσκευής σας. Θα πραγματοποιήσουμε έλεγχο της συσκευής και θα συζητήσουμε με εσάς για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση και την συμπεριφορά του laptop.

Η φύση των επιδιορθώσεων που πραγματοποιούμε μπορεί να είναι σχετική με το υλικό του laptop όπως: Μνήμη, Τροφοδοτικό, Οθόνη laptop. Επίσης μπορεί να σχετίζεται και  με το λογισμικό του laptop σας. Ανάλογα με την βλάβη που θα διαγνώσουμε θα σας προτείνουμε την επισκευή, αντικατάσταση ή αναβάθμιση των στοιχείων του laptop σας.

63978 view (s)
Επιδιόρθωση Λογισμικού ή εργοστασική επαναφορά

Επιδιόρθωση Λογισμικού ή εργοστασική επαναφορά

Το Android tablet σας αργεί? πολλές φορές λόγω των πολλών εφαρμογών που κατεβάζει ο χρήστης το tablet αρχίζει κα δυσλειτουργεί. Η Microchip έχοντας τη τεχνογνωσία μπορεί να επιδιορθώσει αυτά τα προβλήματα ή στη περίπτωση που δε μπορεί να γίνει το επαναφέρουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις!

68678 view (s)
Επισκευή Tablet

Επισκευή Tablet

Αν σας έπεσε το tablet κάτω και έσπασε η επιφάνια αφής (Digitizer) ή η οθόνη LCD μπορεί να επισκευαστεί. Χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά εισαγωγής μας από Αγγλία μπορούμε να σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας επισκευή στη καλύτερη τιμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι επώνυμο το tablet

51275 view (s)
Τέλος των Windows XP

Τέλος των Windows XP

Τα Windows XP έληξαν! Αυτό πρακτικά δε σημαίνει πως σταματούν να λειτουργούν ή πως κλειδώνουν αλλά παύουν οι ενημερώσεις λογισμικού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να είστε ποιο ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό.
Πολλοί ζητούν να αγοράσουν νεότερη έκδοση λογισμικού αλλά αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολα εφικτό. Μπορεί να χρειάζεται κάποια μικρή αναβάθμιση (upgrade) υλικού.
Το τεχνικό τμήμα της Microchip είναι εδώ για να σας δώσει τη λύση που χρειάζεστε!

31463 view (s)
Επισκευές UPS

Επισκευές UPS

Αν το UPS που έχετε για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας σταμάτησε να λειτουργεί ή δεν σας κρατάει ανοιχτό τον Η/Υ σας όπως παλαιότερα υπάρχει λύση. Ίσως με λίγα χρήματα να έχετε και πάλι ένα καινούριο UPS.

83320 view (s)
Printer Service

Printer Service

Έχοντας τη πολυετή εμπειρία και ειδικότερα με μεγάλες επαγγελματικές εκτυπωτικές μηχανές μπορούμε να επισκευάσουμε τον εκτυπωτή ή το πολυμηχάνημα σας με το καλύτερο τρόπο.

25330 view (s)
Επισκευές Ταμειακών Μηχανών

Επισκευές Ταμειακών Μηχανών

Έχοντας εξειδικευμένο προσωπικό στην επισκευή ταμειακών μηχανών μπορούμε να αναλάβουμε την επισκευή των περισσοτέρων ταμειακών μηχανών.

48360 view (s)
Apple Service

Apple Service

Με γνώση και έχοντας εξειδικευμένα εργαλεία για την επισκευή του Mac σας μπορούμε να σας εγγυηθούμε το αποτέλεσμα!

106318 view (s)
Επισκευές Οθονών

Επισκευές Οθονών

Η επίπεδη οθόνη σας σταμάτησε να ανταποκρίνεται? Ίσως και να επισκευάζεται με λίγα χρήματα χωρίς να απαιτείται η αγορά νέας οθόνης.
Μπορούμε να κάνουμε ένα έλεγχο εάν επισκευάζεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για εσάς

38037 view (s)
XEROX - Επίσημος Αντιπρόσωπος

XEROX - Επίσημος Αντιπρόσωπος

Η Microchip είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Xerox για το Νομό της Εύβοιας.
Μπορούμε να σας προτείνουμε τη καλύτερη λύση για την επιχείρηση σας και να σας υποστηρίζουμε σε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Η πολυετής εμπειρία μας σε συνδυασμό με τη ποιότητα της Xerox φέρνουν το ιδανικό αποτέλεσμα.

93064 view (s)
Σπασμένη οθόνη Laptop

Σπασμένη οθόνη Laptop

Έσπασε η οθόνη του Laptop σας? Δεν είναι ανάγκη να απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία για την αντικατάσταση της. Μπορούμε άμεσα και επαγγελματικά να αντικαταστήσουμε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή με ολοκαίνουρια άριστης ποιότητας εισαγωγής μας σε πολύ οικονομική τιμή.

57707 view (s)
Ιός των 100 ευρώ

Ιός των 100 ευρώ

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εμφανιστεί ο "ιός της Αστυνομίας" ή αλλιώς Ransomware.
Κατά καιρούς εμφανίζεται κλειδώνοντας σας τον υπολογιστή σας και αφήνοντας στην οθόνη του το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, συνήθως τη φωτογραφία κάποιων αστυνομικών ή του προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφέρει διάφορες κατηγορίες προς τον χρήστη (χρήση πονηρών ή παράνομων ιστοτόπων) και στο τέλος ζητάει ένα χρηματικό ποσό το οποίο μάλιστα ζητά την καταβολή του μέσω προπληρωμένης κάρτας για να ξεκλειδωθεί ο Η/Υ.
Σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται να τρομοκρατηθείτε και βέβαια να μη πληρώσετε το ζητούμενο ποσό. Απευθυνθείτε στο Τεχνικό Τμήμα της Microchip και θα σας βοηθήσουμε.

253998 view (s)
Εγκατάσταση Antivirus

Εγκατάσταση Antivirus

Αυτό που αμελούν οι περισσότεροι είναι η εγκατάσταση προγράμματος προστασίας από ιούς. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά δωρεάν antivirus τα οποία δε προσφέρουν μεγάλη προστασία στον υπολογιστή σας.
Η Microchip μπορεί να προτείνει το κατάλληλο Antivirus (ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του Η/Υ σας) έχοντας όλες τις μεγάλες εταιρίες (Avira, Kaspersky, Eset, Norton, Panda) ξεκινώντας από τα 20 ευρώ.

83325 view (s)
Επιδιόρθωση Λογισμικού

Επιδιόρθωση Λογισμικού

Μία από τις συχνότερες επισκευές που χρειάζεται ο υπολογιστής σας είναι η επισκευή του Λογισμικού.
Η χρήση του Internet, το download αρχείων και η μη σωστή χρήση του διαδικτύου μπορεί να προκαλέσει αργοπορία στο μηχάνημα σας ή την εμφάνιση "άχρηστων" μηνυμάτων. Αυτό τις διορθώνεται συνήθως.
Στη περίπτωση που δε διορθώνεται προχωράμε στη λύση του να γίνει Format και την εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων και κατόπιν συνεννόησης μαζί σας να κρατηθούν τα αρχεία σας. Το κόστος της επιδιόρθωσης στου λογισμικού ξεκινάει από τα 25 ευρώ ενώ το Format από τα 40 ευρώ.

52533 view (s)