Αφαίρεση ιών από Laptop

Δευτέρα, 18 Αύγουστος 2014 03:00
Rate this item
(0 votes)

δείχνει μπλε χρώμα, εμφανίζονται νέα παράθυρα ή πλαίσια διαλόγου στην οθόνη, έχει ψεύτικο πρόγραμμα προστασίας ιών ή έχει αλλάξει η αρχική σελίδα, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το laptop σας έχει μολυνθεί από κάποιο ιό ή πρόγραμμα υποκλοπής. Αν το laptop σας έχει μολυνθεί απο ιό υπάρχει μεγάλο ρίσκο να χάσετε εμπιστευτικά δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, δεδομένα πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ιστοσελίδων ακόμα και σημαντικά έγγραφα. Μην πανικοβάλλεστε, μπορούμε να αφαιρέσουμε τον ιό ή το πρόγραμμα υποκλοπής από το laptop σας χωρίς να χάσουμε κανένα από τα πολύτιμα δεδομένα σας. Μπορούμε επίσης να σας συστήσουμε και να εγκαταστήσουμε λογισμικό προστασίας ιών και προγράμματα υποκλοπών για προφύλαξη από μελλοντικές απειλές.

 

Η αφαίρεση ιών, trojan, ή προγραμμάτων υποκλοπής από το laptop δεν είναι εύκολη δουλειά και είναι πολύ χρονοβόρα. Μπορεί να υπάρξει απώλεια δεδομένων αν δεν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο. Οι τεχνικοί μας είναι πολύ προσεκτικοί όταν αφαιρούν ιούς και προγράμματα υποκλοπής από τα laptop των πελατών μας. ΄Οταν είναι απαραίτητο, αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας πριν αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ιών.

Αν στο laptop σας εισβάλει ιός, η κατάσταση είναι σοβαρή και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σοβαρά. Γι' αυτό απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και η αφαίρεση ιών από ανθρώπους με την ανάλογη τεχνογνωσία.

Περιγραφή βλάβης:

Το κακόβουλο λογισμικό, «spyware» όπως ονομάζεται, έχει εισβάλει αυθαίρετα στο laptop σας και εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στα αρχεία αλλά και στο σκληρό σας δίσκο, προκαλώντας (ανεπανόρθωτη πολλές φορές) ζημιά. Αν δεν προβείτε άμεσα σε αφαίρεση ιών από το laptop σας, κινδυνεύετε να χάσετε δεδομένα, λογισμικό ή, στη χειρότερη περίπτωση, να καταρρεύσει ο σκληρός σας δίσκος.

Αντιμετώπιση βλάβης:

Για την αφαίρεση ιών οι εξειδικευμένοι τεχνικοί :

  • Θα εντοπίσουν με τα ειδικά προγραμματιστικά εργαλεία που διαθέτουν το βλαβερό ιό ή κακόβουλο λογισμικό.
    • Στη συνέχεια θα αναλάβουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο laptop σας (αρχεία ή και προγράμματα).
    • Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η προστασία του laptop σας από αντίστοιχους κινδύνους στο μέλλον. Αυτό θα επιτευχθεί με την εγκατάσταση στο φορητό σας υπολογιστή αντίστοιχου προγράμματος anti-virus.
    • Οι τεχνικοί μας θα μελετήσουν και θα σας προτείνουν το πιο κατάλληλο anti-virus και anti-spyware λογισμικό βάσει των αναγκών σας.
    • Στη Microchip εγκαθιστούμε πάντα τα πιο αποτελεσματικά και έγκυρα προγράμματα προστασίας από ιούς, που θα σας εξασφαλίσουν μια για πάντα από αυτό τον κίνδυνο.
    • Θα φροντίσουμε δε το πρόγραμμα anti-virus που θα επιλέξετε να ενημερώνεται αυτόματα με την ανάλογη ρύθμιση, ώστε να αναβαθμίζεται συνεχώς δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε νέο ιό, Trojan horse και spyware που προκύπτει.
    • Θα φροντίσουμε, τέλος, να προστατέψουμε το laptop σας από τους ιούς που εισβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω διαδικτύου. Για τη δεύτερη περίπτωση συνιστάται η εγκατάσταση στο laptop σας ανάλογου προγράμματος για τον αποκλεισμό επικίνδυνων δικτυακών τόπων (λειτουργία γονικού ελέγχου), ειδικά αν έχετε παιδιά.

Χρόνος και κόστος αφαίρεσης ιών:

Το κόστος για την αφαίρεση ιών από το laptop σας, όπως και ο χρόνος που θα απαιτηθεί, εξαρτώνται από το είδος του ιού και το πόσο αυτός έχει καταφέρει να εξαπλωθεί στο σύστημά σας. Γι' αυτό και συνιστούμε να απευθύνεστε άμεσα σε εξειδικευμένο τεχνικό όταν υποψιαστείτε ή διαπιστώσετε αντίστοιχο πρόβλημα, αφού ο χρόνος είναι κρίσιμος. Οι τεχνικοί της Microchip είναι πάντα στη διάθεσή σας για να συζητήσουν μαζί σας αφού ελέγξουν το laptop σας, τόσο για το χρόνο όσο και για το κόστος που υπολογίζουν ότι θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς στο φορητό σας υπολογιστή.

Last modified on Τετάρτη, 27 Αύγουστος 2014 15:04

Leave a comment